fotproblem.blogg.se

Hur blir jag av med smärta i ländryggen?

Att ha ont i den nedre delen av ryggen är vanligt och det är något som kan drabba alla. Smärta i ländryggen brukar igenkännas med värk och trötthetskänsla i ryggens nedre del.  Det är även vanligt att uppleva att smärtan ökar när man belastar ryggen. Om du är osäker på varför du har ont i ryggen, eller har haft ont i ryggen längre än 2–3 veckor så är det viktigt att du kontaktar vården så att de får undersöka vad din smärta beror på.

Men majoriteten av ryggvärk börjar redan i fötterna. Om du går och står mycket med skor som är hårda eller platta så ökar det belastningstrycket på ryggraden och lederna. För att minska trycket på fötterna, ryggen och lederna så kan du använda stötdämpande, mjuka och elastiska skor som dämpar stötarna vid gång. Vilket i sin tur leder till att lederna avlastas och du får mer svikt i steget.

 

Joya är mjuka och avlastande skor och sandaler som har blivit populära tack vare att de lindrar värk i både fötter, knän och leder. Skorna har främst blivit kända som ”ryggskor” på grund av deras unika innersula som effektivt avlastar ryggen och lindrar ryggvärk.

 Joya är certifierade och rekommenderas av AGR, "Aktion Gesunder Rücken"som
gynnar människors hälsa och lindrar smärta i och obehag i samband med ryggvärk.

Joyas skor har även blivit kända som "de mjukaste skorna" tack vare att de ger en helt unik känsla och stötdämpningen. Tack vare skornas unika innersula så har skorna flera olika fördelar:

  • Absorberar stötar som fötterna och kroppen utsätts för när du går och står
  • Avlastar fötter, knän, rygg och leder
  • Ger en mjuk och dämpande känsla till fötterna
  • Är "snäll" mot kroppens muskler och leder 
  • Bidrar till att ge en naturlig gång och förbättrar kroppshållningen 

 Joyas skor och sandaler finns både till dam och herr - i flera olika modeller och du kan se alla HÄR