fotproblem.blogg.se

Har du besvär med nagelsvamp eller fotsvamp?

Du är långt ifrån ensam, nagelsvamp är den vanligaste nagelsjukdomen och fotsvamp är den vanligaste infektion av alla fotinfektioner.

En svensk studie från 2004 visade redan då hade 580 000 av Sveriges befolkning problem med fotsvamp och utan behandling så kan både nagelsvamp, och fotsvamp orsaka stora problem och påverka ens hälsa.

Biocool är ett fotbad som har vunnit flera priser och utmärkelse för att vara det bästa, och mest effektiva sättet att behandla nagel – och fotsvamp. Fotbadet testades i en vetenskaplig studie av tidskriften International Journal of Applied Science and Technology.

 

Testet som genomfördes visade att Biocool fotbad ger en effektiv förbättring och behandlar både naglar och fötterna. Framgången i fotbadet ligger i att när pulvret blandas med vatten så frisätts syre i en slags syreexplosion som effektivt dödar mikroorganismer. Vilket gör att den dödar all svamp och tar även död på de mikroorganismer som ”gömmer sig” i sår, hudsprickor eller vårtor.

I studien så valde man ut patienter som hade besvär med besvärliga fotvårtor eller fotsvamp som rörde men än 60 % av fötternas hud.

 Bild på före och efter behandling från fallstudien | Källa: International Journal of Applied Science and Technology.
 

- En kvinna i 70 års-åldern med nagelsvamp och behandlades med BioCool två gånger varje dag under ett år. Efter 1,5 år kunde man inte se någon nagelsvamp på henne. Patienten hade före BioCool-behandlingen testat flera andra behandlingar utan framgång.

- Man i 55-årsåldern med flera smärtsamma vårtor som gjorde det svårt för honom att gå.  Efter sex månaders behandling hade han inga problem med gången och hans vårtor var borta. Enligt mannens podiater måste han regelbundet använda BioCool-behandling för att vårtorna inte ska komma tillbaka.

- Kvinna i 35 årsåldern med nagelsvamp började behandlingen med BioCool i februari 2012 och i oktober 2012 hade kvinnan återhämtat sig helt från sin nagelsvamp. Efter att ha avslutat sin behandling insåg hon att tillfällig användning av produkten kommer att hålla henne fri från nagelsvamp.

- Man i 40-årsåldern med nagelsvamp, började med BioCool och använde det regelbundet i två månader. Efter denna period kände han sig lättad och enligt hans podiater hade mannens fötter återhämtat sig gradvis. Däremot kunde han inte ge sina fötter behandling två gånger om dagen. Istället gör han behandlingen ibland med ett milt resultat.

- Ung kvinna med fotvårtor på båda fötterna hade tidigare testat de flesta behandlingar för vårtor på fötter utan resultat. Efter bara två veckors behandling med BioCool hade kvinnan förbättras och efter fyra månader var hon helt fri från vårtor.

Även om fotsvamp och nagelsvamp inte är livshotande infektion så kan det skapa både smärta och obehag i vardagen.

Fotsvamp är väldigt smittsamt och därför är det så vanligt att man drabbas av det. Fotsvampen sprids genom våra golv, handdukar, skor och strumpor. Fotsvamp kan vara plågsamt då det vanligtvis angriper huden mellan tårna som kliar och svampen gör även att huden blir vit, flagnar och till sits spricker.

Nagelsvamp kan inte överföras från person till person, men det kan smittas via mattor, strumpor och skor. Om man inte behandlar naegelsvampen så kommer nageln att smulas sönder och till slut lossna helt från tårna. 

 
För att behandla fotsvamp: Ett fotbad varje dag i ca 20 minuter. Behandla tills fotsvampen försvunnit. Normal behandlingstid är ca 7 dagar.

För att behandla nagelsvamp: Ett fotbad varje dag i ca 20 minuter under 6 veckor, därefter 3 gånger i veckan. Behandla tills nagelsvampen försvunnit Normal behandlingstid är ca 5-10 månader.
 
Du kan läsa mer om fotbadet och beställa det här.