fotproblem.blogg.se

Hallux Valgus? Här är strumporna som hjälper

Hallux valgus uppstår på grund av en snedställning av stortån då denna pressar sig mot de övriga tårna. Stortån kan även gå över eller under de närmsta tårna. Snedställningen av stortån leder till att stortåbenet trycks utåt, och en benig knöl bildas i samband med detta på fotens insida. Hallux valgus är inte nödvändigtvis smärtsamt, men då snedställningen förändrar fotens form kan det vara svårt att hitta skor med bra passform, och smärta kan således uppstå vid bärande av obekväma eller trånga skor.

HV3 Bunion Bracing Sleeve från OS1st är en form av stödstrumpa med inbyggd skena som ett hjälpmedel vid hallux valgus. En ultratunn strumpa med tådelare som separerar stortån från övriga tår och korrigerar stortåleden.

strumpor-hallux-valgus

Strumpan har lätt till medel kompression för att reducera svullnad vid leden och separera tårna på ett behagligt sätt. Silikon i själva öppningen och resåren håller strumpan och skyddet på plats.

hallux-valgus-strumpa

 

Skyddet separerar tårna för avlastning och ger leden en chans till återhämtning. Strumpan med den inbyggda skenan kan användas i alla skor, även i sandaler då stortån är separerad från övriga tår. Strumpan har sömlös komfort som inte skaver och ger en bekväm och lättanvänd korrigerande strumpa som kan användas även om man är aktiv. Läs mer om strumporna här.