fotproblem.blogg.se

ont i hålfoten? Så blir du av med smärtan
Att ha ont i hålfoten är vanligt, och det kan drabba alla. När du har ont i hålfoten beror det oftast på att ditt fotvalv har sjunkit ner. Något som vanligtvis händer vid gradividetet eller överikt, men man kan även få ont i hålfoten när man blir äldre - eftersom fötternas valvmuskelarut försvagas med åldern. 
 
 
När man har ont i hålfoten så brukar det kännetecknas av: 
  • Hålfotssmärta
  • Ömhet i hålfoten
  • Tötta fötter
  • Brännande känsla i framfoten / trampdynorna 
  • Ömma hälar
  • Kramp i tårna. 
 
För att bli av med besvären i hålfoten är det viktigt att du ger fötterna det stöd de behöver. Genom att använda sulor som är uppbyggda i hålfoten så ger du fötterna det stödet de behöver och en chans att slappna av. 
 

Springyard Sensus är anatomiskt utformade sulor som ger dina fötter komfort och stöd hela dagen och passar dig som går och står mycket. Sulorna är anatomiskt formade och ger dina fötter rätt förutsättningar, vilket gör att de minimerar risken att dina fötter gör ont, blir ömma eller svullnar.

Sulorna är uppbyggda i hålfoten med en förfotspelott som lyfter det främre fotvalvet och avlastar trampdynan. Sulorna har en unik dämpning i hälen som bidrar till att ge optimal komfort och skyddar mot stötar.  

Sulornas uppbyggnad bidrar till att du får en bättre hållning och så att du går bättre och skönare.

Sulorna innehåller kolfilter som håller fötterna fräscha genom att effektivt absorberar fukt och motverka dålig lukt. 

SENSUS fotbäddar är tillverkade för hand i Europa. Materialvalen är gjorda för bästa möjliga funktion och högsta möjliga kvalitet - och du kan läsa mer om sulorna HÄR