fotproblem.blogg.se

Diabetesstrumpor - strumpor för diabetiker

Diabetesstrumpor

Har du diabetes? Då vet du säkert att det är extra viktigt att du tar hand om dina fötter. För om man har diabetes så är man extra känslig för både tryck och skav.

 

Majoriteten utav de som har diabetes får även problem med yttre nervskador på fötterna, och ofta så drabbar det äldre personer. Dessa nervskador kan medföra känselbortfall, vilket innebär at man får en försämrad uppfattning av känsel och smärta. Därför kan det vara svårt att lägga märke till om man får sår, skavsår eller andra skador på fötterna.

 

Diabetesstrumpor är strumpor för diabetiker eller för dig med känsliga fötter. Diabetsstrumpor är mjuka och har ett hudvänligt material som är utan sömmar eller åtsittande kraft. Strumporna passar dig som har känsliga fötter eller är diabetiker, som är mer känsliga för skav, blåsor eller sårbildningar.

Diabetesstrumpor från Techno är skapad för att förbättra blodcirkulationen. Strumpan är i bomull och är utan kompression och elastik, men är ändå flexibla och hindrar inte blodcirkulationen. Strumpan har en platt sömnad för att förebygga skador som kan orsakas av friktion. Strumpan har även en antimikrobiell behandling som hämmar mottaglighet för infektioner och svampsjukdomar, vilket gör dem passande för resor eller vid vistelse i varma områden.

Prosox specialstrumpor är specialstrumpa med en tunn sula som är specifikt skapat för ömtåliga fötter. Strumpan sitter uppe utan tryck och har inga sömmar eller veck som orsakar skavsår.

Strumporna från Sockwell är mjuka och följsamma strumpor med avslappnad passform som är perfekt för dig som är diabetiker eller för dig som har känsliga fötter. Strumporna har även en genomgående spandex och en rymlig passform som ger god komfort. Tack vare Sockwells signaturblandning av material och garner så får du en behaglig temperatur och håller dina fötter torra. 

FALKES diabetesstrumpor är väma strumpor som är designad för dig med lite känsligare fötter. Strumporna är designade med extra platta sömmar och mjuk resår för att ge behaglig komfort. Strumporna är även designade med Falkes patenterande och anatomiska form som ger optimal passform och komfort.

Du kan ta del utav alla strumpor här.