fotproblem.blogg.se

Besvär med skavsår? Så här blir du av med problemet snabbt och enkelt

Att skorna klämmer och skapar skoskav eller andra obehag är något som vi alla har varit med om, och som vi alla känner igen. Faktumet är att många går runt med skor som antingen är för stora och glappar, eller med skor som är för trånga och skapar obehag eller skavsår, helt i onödan.  Det finns flera olika, unika produkter som är specifikt skapade för att ge mer komfort i skorna, minimera uppkomsten till skavsår och ge lindring till smärtsamma sår och skav.

 Bildkälla:www.today.com

Skorna glappar i hälen
Om dina skor är för långa så blir det lätt ett glapp i hälen och det är även vanligt att skorna ger veck vid tårna så att det klämmer åt på tårna och skapar på så sätt smärta, obehag eller skavsår. För att bli av med glappet så kan du använda ett hälgrepp.

Hälgreppet placeras i skons bakkappa och minskar effektivt friktionen som hälen utsätts för. Det skyddar samtidigt skornas bakkappa och ger en mjuk och dämpande känsla till hälen. Hälgreppet är har en diskret design som gör att de inte syns i dina skor, läs mer här.

 

Skorna trycker och är för trånga
Om du upplever att skorna är för trånga så är det även vanligt att det skapar smärtsamma skavsår. Shoe Stretch från Springyard är ett utlästningsspray för läder som mjukar upp och töjer skor som klämmer och trycker, läs mer här

 

Lindra skoskav och bli av med smärtan
Skavsårsplåster från Compeed är unikt skapat för att lindra och behandla smärta i samband med skavsår och blåsor. Plåstret appliceras på skavsåret eller på blåsan och fungerar som ett extra hudlager, vilket avlastar det ömmande området och lindrar smärtan. Skavsårsplåstret skyddar även mot bakterier och smuts vilket gör att såret eller blåsan får läka ut ifred och påskyndar på så sätt läkningsprocessen, läs mer här.