fotproblem.blogg.se

Besvär med hälsmärta? Här är sandalerna för dig

Om du har ont i hälen så kan det bero på flera olika saker, och hälsmärta kan uppstå på grund av för mycket, eller felaktig belastning. Det kan även bero på hälsporre, inflammation i slemsäckarna, uttrampad hälkudde, bristningar i hälsenan, Haglunds sjukdom, stressfaktur eller serves skada.

Alla kan få ont i hälen, både barn och vuxna. Ibland så kan man få ont i hälen utan någon tydlig orsak, men den vanligaste anledningen till att man får hälsmärta är att man har belastat hälen för hårt och under en lång tid, vilket kallas en överbelastning. Det är också därför många får ont i hälarna när de börjar träna eller har börjar på ett jobb där man går och står mycket.

Hälsmärta gör att det kan vara svårt att gå och stå, så därför är det viktigt att du ser över vad för sandaler eller skor du använder. Embla Hälsoskor är sandaler som är designade för att ge dina fötter komfort och samtidigt lindra din hälsmärta. 

SANDALER SOM LINDRAR HÄLSMÄRTA

Emblas sandaler är designade med en anatomisk fotbädd som ger dina fötter komfort, avlastning och ett skönare steg. Fotbädden har en unik kudde i gel som avlastar hälarna och ger mer dämpning till hälen. Gelkudden bidrar till att absorbera de stötarna som fötterna utsätts för när du går och står, vilket minimerar påfrestningar på hälarna och ger komfort. Kudden bidrar även till att ge en mjukare bas för hälarna och lindrar på så sätt både smärta och obehag. 

  • Lindrar hälsmärta
  • Avlastar hälarna
  • Ger en mjukare bas för hälarna att gå och stå på 
 
Sandalerna finns i flera olika modeller, med olika ovandelar och remmar och du kan se alla modeller HÄR