fotproblem.blogg.se

Hälsmärta? Vår sjukgymnast tipsar!

Att ha besvär med smärta, värk eller ömhet under hälen är ett vanligt besvär som drabbar minst två procent av Sveriges befolkning. Det finns många anledningar till att man har ont i hälen. Men hälsmärta brukar främst bero på hälsporre, även kallat plantar fasciit som orsakar en kraftig smärta under hälen och beror på en överbelastning av plantar fascia-senan i hålfoten.

 

Även om din hälsmärta och ömhet kan komma och gå så kan smärtan påverkad dig negativt i vardagen. Det kan exempelvis hindra dig från att gå normal, att utföra fysiska aktiviteter eller jobba. Därför är det viktigt att du både försöker behandla och lindra din smärta.

ViscoSpot är viskoelastiska hälkuddar med en anatomiskt placerad mjukzon som har blivit populära för att lindra hälsporre och hälsmärta. Hälkuddarna är framtagen av experter och har en stjärnformad förankring som bildar en flytande övergång mellan det fasta och det mjuka material och minskar på så sätt kanttrycket, vilket lindrar både smärta och obehag.

Hälkuddens inbäddade och mjuka materialger komfort där hälsporren ger smärta och obehag och sörjer för den avsedda tryckavlastningen, du kan läsa mer här.