fotproblem.blogg.se

Hälseneinflammation? Här är inlägget som hjälper

Har du ont i hälsenan?

Hälseneinflammation eller hälseneproblem är ett vanligt besvär som skapar obehag och smärta i hälsenan. Hälseneinflammation kan också ge svullnad och stelhet. Hälseneinflammation brukar vanligtvis drabba de som är fysiskt aktiva som främst håller på med löpning eller andra sporter som involverar mycket rotation. Men det är något som även kan drabba alla, även om man inte är fysisk aktiv.

De flesta upplever även smärta och stelhet under eller efter träning. Det är inte ovanligt att man även känner stelhet i fotleden och vaden. Vissa får även en svullen knöl på hälsenan, några centimeter ovanför hälen.

Vanligtvis brukar hälseneinflammationen gå över på en vecka, men besvären kan även finnas kvar under en längre tid. Hälseneinflammation beror oftast på en överbelastning och det är vanligare att äldre drabbas av i hälseneinflammation. Om du har hälseneinflammation är det viktigt att du behandlar dina besvär. Efter som om du har besvär med hälseneinflammationen över en länge period kan det leda tilldegenerering av senan, vilket innebär att senan blir sämre och även får svårare att läka.

Hälseneinflammation kan drabba både barn och vuxna. Smärtan kan tillkomma på grund av att man har tränat på ett annat sätt än vad man har gjort tidigare. Men också när man har tränat lite hårdare än tidigare.

För att undvika långvariga besvär så är det viktigt att behandla hälseneinflammationen så fort som möjligt. Vilket du kan göra genom att använda fotriktiga skor, som ger dig det stöd och stabilitet du behöver. Du kan också använda specifika inlägg för hälen, som även kallas hälinlägg för att avlasta senan.

 
Viskoelastisk hälkudde från Bauerfeind skapar en avlastning av senor, ledband och leder. Hälkudden är tillverkad i ett viskoelastiskt och hudvänligt material som är anatomiskt utformad, vilket ger komfort till hälsenan och samtidigt avlastar. Vilket minmerar tryckbesvär och belastning på senan. Du kan läsa mer om inlägget här