fotproblem.blogg.se

Benlängdskillnad? Här är inlägget som löser problemet

Benlängdsskillnad kan ge upphov till smärta i höft och rygg på grund av den felställning som uppstår. Benlängdsskillnad kan enkelt åtgärdas med hjälp av ett hälinlägg som höjer upp det kortare benet till rätt position och gör att du undviker felställningen. Oftast burkar inte en mindre benlängdsskillnad innebära upp till två centimeter ge några besvär. Men vid en större benlängdsskillnad kan det finnas risk för att få ryggbesvär på längre sikt. 

 
 
Viskoelastiskt hälinlägg från ortopediska Bauerfeind är specifikt skapar för att ge kompensation av benlängdsskillnad eller vid besvär med akillessenan (akillodyni).

Hälinlägget finns i tre olika tjocklekar - 3, 5 och 10 millimeter, och kompenserar benlängdsdifferens eller hjälper till att lyfta upp och avlasta hälsenan om man har kroniska besvär med akillodyni. Ryggrads-, knä- och höftledsbesvär som är statiskt betingade kan också förbättras genom att korrigera benlängdskillnaden. Inlägget reducerar även stötbelastning på fot-, knä- och höftled samt ryggrad.

ViscoBalance är tillverkade i ett mjukt, viskoelastiskt och hudvänligt material som inte glider i skon och kan användas i såväl promenadskor som sport- och arbetsskor. Inlägget klistras inte fast i skon utan hålls på plats av sig självt och kan enkelt flyttas mellan dina skor vid behov. Läs mer om inlägget här