fotproblem.blogg.se

För stora skor? Så här löser du problemet
Är skorna du har köpt för stora? Ingen fara, det finns enkla lösningar på problemet. 
 
Att man råkar köpa för stora skor som man sen inte kan lämna tillbaks kan minst sagt kännas tråkigt. Men det finns en lösning på problemet som gör att du kan använda skorna, trots att de ät för stora. 
 
Beroende på om dina skor är för långa, eller för rymliga så kan du använda sulor eller inlägg för att lösa problemet. 
 
SKORNA ÄR FÖR LÅNGA:  
Om dina skor är för långa så brukar det innebär att det blir ett glapp i hälen, vilket skapar obehag både när du går och står. Det är också vanligt att skorna kan vecka sig på fel ställen. För att motverka problemet med att skorna glappar så kan du använda ett hälgrepp. 
 
Hälgreppet placeras i bakkappan på skon och minskar friktionen mot hälen samtidigt som bakkappan skyddas. Du kan läsa mer om hälgreppet här
 
 

SKORNA ÄR FÖR RYMLIGA:  

Om du upplever att skorna är för stora generellt sätt, exempelvis på bredden så kan du placera en sula i skorna, vilket gör att skorna fyllas ut och ger samtidigt dina fötter komfort. Sulorna är anatomiskt utformade, vilket innebär att de är uppbyggda för att ge dina fötter stöd och avlastning. Det i sin tur bidrar till att ge dina fötter komfort och ett behagligare steg. 

Springyard Sensus Leather är fotriktiga sulor vars uppbyggnad bidrar till att du får en bättre hållning och går både bättre och skönare. Sulorna är även designade med kolfilter som håller dina fötter fräscha genom att effektivt absorbera fukt och motverka dålig lukt.

Samtidigt som sulorna passar utmärkt att använda för att fylla ut dina skor. Du kan läsa mer om inlägget här.