fotproblem.blogg.se

Foppatofflor mot fotproblem?

Foppatofflor och fotproblem? 

 Diskussionen kring om de ikoniska foppatofflorna verkligen är bra för ens fötter drar verkligen i två olika läger, vissa säger ja – medans andra säger blankt nej.

 

 
Men vart började foppatofflorna?

Det var när den ikoniska ishockeyspelaren Peter Forsberg drabbades av en skada och fick stora problem med smärtor i hälen som han fick svårt att använda vanliga skor. Han fick då möjligheten att testa Crocs, en amerikansk toffel som är designad i mjukt och stötdämpande material som ger ett skönare och behagligare steg.  

Och där knäcktes idén att ta in Crocs till Sverige och han började då, via sitt företag Forspro importera Crocs till Sverige. För att ge svenskar möjligheten till att börja gå mer skönt och bekvämt. Även om Crocs blev en succé i Sverige så fick tofflorna ett helt annat namn. Under Peter Forsbergs karriär så har han kallats ”Foppa” och det var så tofflorna fick sitt namn.

 

 

Men sedan flera år tillbaks så har Crocs själva hanterat distributionen till Sverige och trots att Peter Forsberg slutade sälja Crocs för flera år sedan så är tofflorna än idag kända som – och kallas ”Foppatofflor” – och trots att det var fler år sedan Peter Forsberg var ansiktet utåt för varumärket så har Crocs forsatt vara en populär toffel som är lika populär som vardagsskor, arbetsskor eller som sköna skor att använda i ishallen.

 

Sedan dess har foppatofflorna blivit populära att använda, både till vardags, jobbet eller hemma. Tofflorna har även blivit populära inom vården, tack vare tofflornas material som gör att de är antibakteriella, vattentäta, lätta att rengöra och återvinningsbara.

Tofflorna är designade med ett unikt patenterat material som kallas Croslite. Det unika materialet gör att skorna är lätta men samtidigt stötdämpande och därför har tofflorna blivit kända världen över för att vara mjuka och stötdämpande.

 

Hur kan foppatofflor lindra fotproblem?

Tofflorna är designade med ett unikt patenterat material som kallas Croslite. Det unika materialet gör att skorna är lätta men samtidigt stötdämpande. Den stabila stötdämpningen ger fötterna komfort, absorberar stötar och avlastar fötterna. Vilket ger ömma, trötta och stumma fötter en chans att slappna av och lindrar trötthetssyndromen i fötterna.

Skorna har en rymlig passform som ger plats till hela foten och tårna.

Så därför har tofflorna blivit populära hos dem som har:

  • Ömma fötter
  • Trötta fötter
  • Stumma fötter
  • Ömma hälar

Men trots tofflornas stora framgång och popularitet så råder det fortfarande stora diskussioner om ”Foppatofflans” effekter på våra fötter. Vad är din uppfattning?

Du kan läsa mer om tofflorna här.

 

 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress